KORTE INLEIDING VAN DE REIS (Argentinië)Deze reis is een veelzijdige reis met de nadruk op Buenos Aires, Tango en de Natuur.
Men kan gebracht worden naar plekken in Buenos Aires die alleen de echte Porteños! * weten.
Daar kan men kennismaken met de “echte” Argentijnse tango.
Tijdens de reis door het binnenland worden in de Argentijnse Mesopotamië  ongelofelijke plekken bezocht. Men kan onder andere de Ruïnes van de Jezuïeten bezichtigen en een bezoek brengen aan Guarani indianen. Ook zal men kennis kunnen maken met het leven op een boerderij in het oerwoud. U zult een redelijke veilig land bezoeken, dus over uw veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken.
Het ontbijt en avondmaaltijd zijn bij de prijs inbegrepen alleen gedurende het verblijf op de boerderij zijn alle maaltijden inbegrepen. 
*: Porteños: bewoners van het centrum van Buenos Aires


DAG 1

Vertrek uit Nederland. 


DAG 2

Bij u aankomst in Buenos Aires wordt u door onze Nederlands sprekende reisbegeleider/ster van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht.
Na zo een lange reis heeft men wel behoefte om een goede douche te nemen en om uit te rusten. ‘s Avonds kunt u van een lekkere Argentijnse maaltijd genieten in één van tevoren afgesproken restaurant.


Dag 3

Overdag kunt u, als u dat wenst, met uw gids Buenos Aires verkennen. Na afloop van de dag kunt u in een typisch ontmoetingsplaats (van tango liefhebbers) eten en van tango genieten. Men ontmoet daar elkaar, eet, speelt, danst en zingt naar believen. Jong en oud, beroemde en onbekende komen bij elkaar om zonder protocollen van een tangoavond te genieten. 


DAG 4

Buenos Aires verkennen met uw gids, u kunt uiteraard ook alleen gaan en uw eigen route kiezen.
Na verloop van de dag ontmoet men elkaar in één van tevoren afgesproken restaurant om van een diner te genieten.


DAG 5

Om 07.00 uur vertrekken wij naar het binnenland. Eenmaal op het nationale park “Los Palmares” gearriveerd te zijn, kan men een lichte maaltijd benutten (in de prijs inbegrepen) en van de natuur genieten. “Los Palmares” is een natuurreservaat van palmbommen. Er zijn nog maar drie plekken op de wereld waar deze palmbomen nog voorkomen: in Brazilië, Zuid-Afrika en in Argentinië. Er heerst een subtropische klimaat, de bomen hebben een lengte van 12 meter en zijn honderden jaren oud. Door het park zijn goede aangelegen wandelpaden, je kan het gekrijs van de papagaaien horen en de hagedissen zien zonnen. Deze plaats bevindt zich aan een witte zandstrand aan de rivier “Uruguay”, je kan ook gaan zwemmen of lekker op het strand liggen.
Tegen de avond wordt de reis voortgezet om in een dorp te dineren en te overnachten.


DAG 6

‘s Morgens naar “Yapeyú” vertrekken. “Yapeyú” is een historische dorp, waar Generaal San Martin, de bevrijder van Argentinië, Chili en Peru is geboren.
Men kan het museum bezichtigen en naar believen het dorp verkennen. Het dorp is een oude Spaanse nederzetting geweest, u kunt de architectuur en de prachtige oude bomen en pleinen bekijken en van het uitzicht over de rivier “Uruguay” genieten.

’s Avonds wordt van een maaltijd in een plaatselijke restaurant genoten en zal men  in een hotel overnachten. Het hotel is eenvoudig maar zeer schoon. Indien mogelijk (en wenselijk) zal men gebruik kunnen maken van één of twee persoonskamers.


DAG 7

‘s Ochtends vertrekken wij naar “Posadas”, de hoofdstad van de provincie “Misiones”. Onderweg wordt in het dorp “Alvear” gestopt om een hapje te eten (hapjes niet in de prijs begrepen) en het dorp te bekijken.
“Alvear” is een zeer oud dorp, waar men nog regelmatig “gaucho's” te paard door de straten van het dorp kan zien draven, met hun typische kledij en hun “facon” *. Men krijgt de indruk dat men minstens 100 jaar terug in de tijd is gegaan.
In de stad “Posadas” kan men van een avondmaaltijd genieten en in een hotel overnachten.
*(mes)


DAG 8

“Posadas” is gelegen aan de rivier “Paraná” en bevindt zich op 1170 km van Buenos Aires. Het voorportaal naar een indrukwekkend verleden en een magnifieke natuur. De stad werd in 1912 met de aanleg van de spoorlijn met Buenos Aires een belangrijke centrum voor pioniers en trekkers naar een nieuwe wereld. De provincie is bevolkt door kolonisten uit: Polen, Rusland, Duitsland, Nederland, Zweden, Hongarije, Japan, en Joegoslavië.
De stad is beroemd door haar rode (door de stof gepenetreerd) kleur en de blauwe “jacarandas” *. Dat in combinatie met de machtige “Paraná” zeer de moeite waard is om  te bezichtigen. Men kan de stad verkennen en naar “Encarnación” gaan. “Encarnación” is een Paraguayaanse stad aan de andere kant van de rivier. Na afloop wordt in een typische Paraguayaanse restaurant gegeten om daarna de rivier weer over te steken zodat men in het hotel in Posadas kan overnachten.
* (de “jacaranda” boom wordt in de lente /zomer bedekt met blauwe bloemen)


DAG 9

Op dag 9 wordt de reis voorgezet om de Ruines van de Jezuïeten te bekijken. De ruines van San Ignacio, zijn in 1632 gesticht door de Jezuïeten, die uit Brazilië verdreven waren (waarop de film "The Missie" met Robert de Niro is gebaseerd). Hier vestigde zich een gemeenschap van ongeveer 3000 Guarani indianen en Jezuïeten.
U kunt ook het Museum en het huis van Horacio Quiroga bezichtigen. Horacio Quiroga was een beroemde schrijver die het boek “Cuentos de la selva” heeft geschreven.
In de loop van de middag wordt de reis voorgezet naar het binnenland van de provincie, richting het dorp San Pedro. Onderweg kan men vanuit de "cordilleras" (gebergte) van het panorama genieten en foto's maken. Bij aankomst in San Pedro moet er vlug boodschappen gedaan worden om daarna naar het oerwoud te vertrekken want daar zijn namelijk geen winkels meer.
De boerderij ligt op 25 km. van het dorp in het oerwoud, zo’n 2 uur rijden. Overnachting en verblijf op de boerderij.


DAG 10

Verblijf op de boerderij. Dag zelf indelen.
Van de natuur genieten, de was in de rivier doen? Vlinders en vogels bekijken? Heuvel beklimmen?


DAG 11

Boerderij. Dag zelf indelen. Zwemmen, zonnen, barbecueën.

 

DAG 12

Excursie met een plaatselijke gids het oerwoud in voor diegene die dat wel willen, de rest verblijft op de boerderij. Men neemt dan alleen de noodzakelijke spullen mee die nodig zijn om een nacht in het oerwoud door te brengen.
Er zijn geen paden of wegen, men zal en pad zelf moeten openen met "machetes" (kapmessen). Men zal langs een prachtige rivier kamperen en in een grote tent overnachten.
‘s Avonds en de volgende dag moet er op een kampvuur gekookt worden.


DAG 13

Terug naar de boerderij. Uitrusten en alles voorbereiden om de volgende dag de boerderij te verlaten.


DAG 14

Vroeg vertrekken en de kristal mijn in Wanda bezoeken. Het is een open kristal en kwarts mijn. Je ziet gaten in de grond met de mooiste kristallen in allerlei kleuren, meestal amethist - en aquamarijnkleurig. De gaten (zo'n 1 á 2 meter diep) worden constant nat gehouden. Rond de mijnen zijn er winkels waar je prachtige kleine en grote kristalachtige stenen en juwelen kunt kopen.
Drielanden punt (Brazilië, Argentinië, en Paraguay) bezoeken. Eten en overnachten in Brazilië.


DAG 15

Iguazu watervallen bezoeken. 275 Watervallen bij elkaar, tezamen over een breedte van 2700 meter vormen de imposante en breedste watervallen ter wereld. Men kan vanaf de Argentijnse kant een excursie per rubberboot nemen om de watervallen van onder te bezichtigen. De excursie per rubberboot beëindigt na het bezichtigen van de watervallen zo'n 10 km stroomafwaarts. Daar wordt men opgewacht door een safari auto die door het nationale park Iguazu terug rijdt naar de watervallen (de excursie kost ongeveer 50 US $ per persoon, niet in de prijs inbegrepen). Aan de Braziliaanse kant kan men een excursie per helikopter nemen (kost ongeveer 80 US $, niet inbegrepen) en de watervallen vanuit de lucht bewonderen.
’s Avonds eten en overnachten (hotel).


DAG 16

Vroeg vertrekken. Stuwmeer in Argentinië bezichtigen (één van de grootste ter wereld).
Eten en overnachten in “Ituzaingó”. “Ituzaingó” is een schitterend dorpje aan de oever van de rivier Parana, met witte zandstranden en palmbomen.


DAG 17

Vroeg richting Buenos Aires vertrekken, onderweg in een hotel eten en overnachten.


DAG 18

Aankomst in Buenos Aires. Eten en overnachten in het hotel.


DAG 19

Buenos Aires, vrije indeling. Na afloop van de dag kan men naar een tango show gaan, eten inbegrepen.
Overnachten in het hotel.


DAG 20

Naar het vliegveld gaan en de vlucht nemen.


DAG 21

Aankomst in Nederland.