MANIER VAN REIZEN

Voor het reizen gaan wij uit van het principe, individuele groepsreis. We reizen in kleine groepen tot maximaal 4 personen waardoor we ons makkelijk verplaatsen en ons tussen de lokale bevolking kunnen voegen. Iedereen met een goede gezondheid kan aan deze reis deelnemen. Zowel (echt)paren, vrienden als alleenstaande kunt u in een groep tegenkomen. Als u goed geïnformeerd bent over u bestemming dan weet u dat u niet het comfort van thuis kunt verwachten en dat er tijdens het reizen vaker een beroep kan worden gedaan op uw uithouding en aanpassingsvermogen.
Wij reizen langs de meest interessante plaatsen en blijven daar gemiddeld 2 a 3 dagen. De ervaring leert dat de meeste reizigers (in bepaalde plaatsen) het liefst hun eigen gang gaan, binnen het programma, op deze manier heeft u in een bepaalde plaats alle gelegenheid om in uw eigen tempo en op het moment dat het u uitkomt  bepaalde plaatsen te ontdekken. De hele reis wordt in een 4x4 jeep gedaan. Op deze manier zal u onderweg dorpjes en plekken bezoeken waar u anders nooit zou zijn geweest.

BEGELEIDING
Er reist een Nederlands sprekende reisbegeleider(s)ter met de groep mee. Alhoewel deze er in eerste instantie uw chauffeur en reisbegeleider is, is hij / zij behalve een aanspreekpunt bij eventuele problemen natuurlijk ook diegene die suggesties kan doen wat betreft de bezienswaardigheden in of bij een plaats. Hij / zij kent het land en de route goed en spreekt de taal. Indien er veel belangstelling voor een bepaalde excursie bestaat zal de reisbegeleider deze veelal organiseren en zelf ook indien nodig meegaan.
Uw reisbegeleider zal u de mooiste plekken laten zien en wel zoveel mogelijk buiten de toeristische routes reizen.
Natuurlijk ligt de route wel vast maar binnen de plaatsen die de reis aandoet zijn ook meerdere mogelijkheden voor het ondernemen van uitstapjes en excursies.

VLIEGTICKET

Wij kunnen u eventueel helpen met het kopen van uw ticket. Meestal wordt er met Iberia of Alitalia gevlogen. Eén retourticket Amsterdam/Buenos Aires kost afhankelijk van het seizoen tussen 750 en 1000 €.
U neemt wel van tevoren contact op met León Tours om uw reis te bevestigen zodat u in Buenos Aires kan worden opgewacht. 
VLUCHTEN EN VLUCHTTIJDEN
Wij wijzen u erop dat León Tours niet verantwoordelijk is voor veranderingen van vluchtroutes, vluchtdata of vluchttijden die door de luchtvaartmaatschappijen of door problemen op de luchthavens zijn ontstaan.
León Tours is niet verantwoordelijk indien de luchtvaartmaatschappij de vertrektijden van  de vluchten wijzigt, zonder dit van tevoren aan te kondigen.
CHECK-IN OP DE LUCHTHAVENS|
Uw dient minimaal 2 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. De juiste vertrektijden staan in uw ticket vermeld.
BAGAGE
U mag maximaal 20 kg. bagage gratis meenemen. Doordat dit een trekreis is wordt echter aangeraden zo min mogelijk bagage mee te nemen. Wanneer u het toegestane gewicht aan bagage overschrijdt, kan men u verplichten hiervoor te betalen.
ANNULERINGS/REISVERZEKERINGEN
U dient zelf voor uw annulering en reisverzekeringen te zorgen.
ACCOMMODATIE
Wij overnachten in, afwisselende hotels, van luxe, tot zeer eenvoudige. Indien mogelijk kunt u naar voorkeur in een persoonskamer of twee persoonskamers ingedeeld worden. Op de boerderij zal men gebruik maken van de accommodaties van de boerderij. De boerderij bevindt zich diep in het oerwoud en is zeer primitief. Als u deel wilt nemen aan de bosexcursie moet u rekening houden dat u op de plaatselijke manier zal overnachten. 
Onder zeer eenvoudig hotels verstaan wij: 
Dat het mogelijk is dat men tijdens de reis naar het oerwoud in simpele hotels in een grote kamer met meerdere bedden moet overnachten (Douche en wc wel in de kamer aanwezig).
·  Dat de bedden hard kunnen zijn.
·  Dat het toilet zeer eenvoudig is.
·  Dat er misschien geen airconditioning is of dat deze niet goed werkt.
DIEET EN MEDICIJNEN
Wanneer u aan een dieet gebonden bent, verzoeken wij u dit bij boeking direct op te geven. Wij kunnen de uitvoering van uw dieet nooit garanderen. Mocht uw dieet of andere medische verzorging van essentieel belang zijn, dan dient u dit als essentie door te geven. Eventuele extra kosten ter plaatse dient u zelf met de hotelier/restauranthouder af te rekenen. Indien u medicijnen gebruikt is het raadzaam een kopie van uw recepten, eventueel met de Latijnse naam, in uw handbagage en uw bagage te hebben, zodat een buitenlandse arts of apotheek u deze, in geval van verlies, kan verschaffen.
STORINGEN
In zuidelijke landen kunnen lokaal wel eens storingen optreden in water -of elektriciteitsvoorzieningen. De accommodatieverschaffer noch León Tours kunnen hiervoor aansprakelijk worden gesteld.
FOOIEN
Voor elke land in Zuid Amerika geldt dat er voor elke service op een fooi wordt gerekend. Het maakt een belangrijk deel uit van het dagelijks leven.

EXCURSIES TER PLAATSE
Op sommige bestemmingen kunt u lokaal excursies boeken. Wij willen u er op wijzen dat deze excursies buiten onze verantwoordelijkheid vallen en voor eigen rekening en risico zijn.
KLACHTEN
Mocht u onverhoopt fouten of onvolkomenheden aantreffen, dan verzoeken wij u daarvan ter plaatse melding te maken bij reisleiding.