ENKELE PRAKTISCHE TIPS


PASPOORT/VISA
Het paspoort moet bij binnenkomst nog 6 maanden geldig zijn. Een visum wordt bij binnenkomst verstrekt in de vorm van een stempel in het paspoort.
(Een formulier wordt van te voren in het vliegtuig uitgedeeld, die men dan alvast in kan vullen.)
GELD
De Argentijnse munteenheid is de peso. € 1 is op dit moment equivalent aan +- 5,30 peso's. Het handigst is dat u een kredietkaart ( Visa of Master ) of een bank/giropas met "maestro" logo heeft, meeneemt. In Argentinië kunt u met deze kaarten bijna overal geld pinnen. Met een master- of visacard echter kunt u betalen in supermarkten, winkels, restaurants, etc.
U kunt ook dollars of euro's meenemen maar deze kunt u alleen in de grote steden wisselen. 
TAAL
In Argentinië wordt Spaans gesproken. Het Engels wordt door weinig mensen verstaan, en door nog minder mensen gesproken.
Een basis kennis van het Spaans kan daar ook handig zijn maar in principe heeft u het niet  nodig omdat uw tolk/reisbegeleider Spaans spreekt.
In de provincie Misiones zijn er wel veel Duits sprekenden inwoners.
KLIMAAT EN BESTE REISTIJD
Argentinië ligt aan de andere kant van de evenaar. Dit betekent dat wanneer het hier zomer is, het daar winter is, en vice-versa.
In Buenos Aires gelden overdag van oktober tot december temperaturen tussen de 25 en 30 graden. ‘s Nachts is het tussen de 10 en 20 graden.
Naarmate u verder naar het Noordoosten reist, des te hogere temperaturen u tegen komt. Van oktober tot december is het in Misiones ongeveer tussen de 27 en de 35 graden.
De maximale temperaturen bereiken in de periode van december tot en met februari de +- 45 graden. In Misiones kan het ‘s nachts fris zijn,
de temperatuur kan dan dalen tot ongeveer 15 graden.
Misiones ligt in een subtropisch gebied met veel groen, in combinatie met een schitterende blauwe hemel en rode grond.
De provincie is doorstroomt door grote en kleine rivieren met witte zandstranden.
In Argentinië is het in de Nederlandse zomer 3 uur vroeger, in de Nederlandse winter is het echter 4 uur vroeger.
Aanbevolen vaccinaties

Er zijn geen vaccinaties verplicht, aanbevolen DTP injectie, gele koorts en hepatitis.